Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid

Uit eigen ervaring weet ik hoe ontzettend vermoeiend het kan zijn om je kwetsbaarheid (Pure Zelf) weg te stoppen. Er zijn misschien situaties in je leven voorgevallen waardoor je bewust of onbewust hebt besloten een bepaald gevoel nooit meer binnen te laten komen. Een gevoel van wantrouwen en angst voeren de boventoon.

“Je hebt als het ware een muur om jezelf heen gebouwd en bewaakt deze met grof geschut want stel je voor dat deze muur omvalt?! Wat dan?”

De angst zit vaak in de gedachte dat als jij laat zien hoe je je écht voelt of wat jou gedachten zijn, anderen ook misbruik kunnen maken van je openheid. Je wordt niet gewaardeerd en niet geaccepteerd voor wie je écht bent en loop je dus het risico gekwetst te worden.

Maar de energie die je kwijt bent om deze muur overeind te houden zorgt er voornamelijk voor dat je niet of nauwelijks zicht hebt buiten deze muur en er geen ruimte is voor het creëren van een omgeving waar je je écht op je plek voelt en mensen aantrekt in je omgeving die beter bij je passen.

“Als je de moed hebt om je kwetsbaar op te stellen ben je trouw aan jezelf en zal dit je dichtbij jouw Pure Zelf brengen en veel meer rust geven.”

Dingen die jij belangrijk vindt zullen de ruimte krijgen en mensen in jouw omgeving zullen zich sneller uitgenodigd voelen hun eigen kwetsbaarheid te laten zien. Hierdoor ontstaat er openheid, vertrouwen en verbinding.

Caroline
caroline@puurbewust.nl
Geen Reacties

Plaats een reactie